Over ons

Fonds voor Nieuw-West is een laagdrempelig fonds waar iedereen op een makkelijke manier een projectidee kan neerleggen. Van het koken van maaltijden voor kwetsbare buren, tot het creëren van een ontmoetingsplek voor jongeren in Geuzenveld.

Alle aanvragen die Fonds voor Nieuw-West ontvangt, worden beoordeeld door het buurtcomité. Dit buurtcomité bestaat uit ongeveer 10 buurtbewoners, die wonen of werken in verschillende buurten en wijken van Nieuw-West. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën.

We werken samen met particulieren, lokale bedrijven en andere fondsen om de buurtinitiatieven te ondersteunen en de continuïteit van het fonds te waarborgen.

Wij zijn dus een fonds voor en door bewoners. Buurtbewoners weten immers wat er speelt en wat belangrijk is voor hen en voor de buurt. Er is gezocht naar een praktische vorm om het fonds tot zijn recht te laten komen. Geen ingewikkelde procedures, geen hoge eisen aan organisaties anders dan een goed idee waar meerdere bewoners in een straat of buurt plezier aan beleven.

Mensen Maken Amsterdam
Fonds voor Nieuw-West is een initiatief van Stichting Mensen Maken Amsterdam. Onder deze stichting vallen ook Fonds voor Oost, Fonds voor Zuid, Fonds voor Centrum, Fonds voor Noord en Fonds voor West en Fonds voor Zuidoost.

Voor meer informatie over Stichting Mensen Maken Amsterdam, de andere buurtfondsen en alle betrokken partners zie www.mensenmakenamsterdam.nl.

Aanvragen

Iedereen met een goed idee voor Amsterdam Nieuw-West kan een aanvraag indienen. Je kunt maximaal €1.500 aanvragen bij ons buurtfonds.

Steun jouw buurt

Met jouw bijdrage kunnen wij prachtige buurtprojecten in Amsterdam Nieuw-West ondersteunen!

© 2024 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer